Primorski poletni festival napolnil amfiteater Avditorija Portorož – Kultura se splača!

grk-zorbajadran-rusjan-15

Balet Grk Zorba – umetnost brez jezikovnih barier

Grk Zorba v izvedbi SNG Maribor je v Avditoriju Portorož z dvournim baletnim spektaklom vrhunske izvedbe požel bučen aplavz in stoječe ovacije. Predstava je bila tako po številu nastopajočih kot po številu razpoložljivih sedežev na prizorišču najobsežnejša v letošnji sezoni Primorskega poletnega festivala in zato svojevrsten izziv za organizatorje. Izkazalo se je, da je vredno verjeti v moč takšnih umetniških dosežkov, kar je potrdilo skoraj tisoč obiskovalcev, med njimi tudi gostje iz drugih držav. Visoka udeležba na edini plesni predstavi letošnjega programa je dokaz, da je so izbire Primorskega poletnega festivala prave in da je njegova vloga prireditelja povsem izpolnjena. 

Predsednica Društva PPF Neva Zajc je ob tej priložnosti izrazila zadovoljstvo nad izjemnim obiskom in ob tem povedala: 

»Vedno sem verjela, da je v naših krajih dovolj občinstva za zahtevnejše prireditve, čeprav je Grk Zorba znan, priljubljen in se ob njem ni treba spraševati ali bo dovolj odziva. Osebno sem veliko stavila na to predstavo in izkazalo se je, da sem imela prav. Vesela sem, da imamo takšno publiko.« 

Primorski poletni festival si tako še naprej utrjuje sloves uspešnega organizatorja in ponudnika kakovostnih prireditev, ki so dostopne najširšemu krogu občinstva. V teh dejanjih  ga podpira tudi ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, ki je častna pokroviteljica festivala. Z baletno predstavo Grk Zorba je prišel PPF do polovice, saj čaka organizatorje do konca julija še šest predstav. 

grk zorbaneva zajc 1

V sredo, 17. julija, bo ankaransko publiko nagovorila Mojca Fatur v vlogi Alje na lovu za mladostnimi sanjami. Predstava bo na plaži Valdoltra. Monokomedija Nikoli ni prepozno v produkciji SiTi teatra je avtorsko delo Jere Ivanc in Žana Papiča in je za obiskovalce  brezplačna. Naslednji dan, 18. julija, bo na dvorišču Kosmačeve hiše v pristnem istrskem ambientu tankočuten večer, prežet s poezijo Edelmana Jurinčiča. 

Igralka in avtorica Patrizia Finžgar Jurinčič se bo v Kaplji soli ob spremljavi kitare dotaknila pomena obredov in starodavnih mitov, ki jim je skupna tema slana kaplja. Predstava bo poklon Cirilu Kosmaču in hkrati tudi italijanska premiera predstave v produkciji SSG Trst.

Teden bo zaokrožil Iztok Mlakar s svojim petim avtorskim delom Pegule, ki od junijske premiere polni prizorišča. Tudi za izolsko predstavo velja veliko zanimanje. Kriminalko in komedijo v enem, pod katero se kot producent podpisuje Avditorij Portorož in kot režiser Vito Taufer, odlikujejo odlični Mlakarjevimi songi.  

  Pokrovitelj predstave Grk Zorba je bila Intesa Sanpaolo Bank.

intesa sanpaolo banklogo