Tartini festival
22avg
2019

Ansambel Il Terzo Suono

Ansambel sestavljajo člani različnih mednarodnih orkestrov. Festivalski ansambel gostuje širom po Evropi ter s svojimi gostovanji na pomembnih evropskih festivalih povečuje prepoznavnost slovenskega kulturnega prostora v mednarodni javnosti.

Foto: Zach Doty s strani Unsplash
25avg
2019

Orkester Cenacolo Musicale

Umetniško vodstvo: Donatella Busetto, čembalo

Nastal je v Benetkah (vsaj devetnajst libretov je objavljenih in izvedenih med 1706 in 1709 v Benetkah), vendar pa je imel repertoar intermezzov največ uspeha v Neaplju. Člani društva in kluba PPF imajo 10% popust.

Mario Brunello, foto: vicenzatoday.it
27avg
2019

Ansambel Il Terzo Suono & Mario Brunello, violončelo

Mariu Brunellu je preboj uspel leta 1986, kot prvemu in edinemu Italijanu, ki je osvojil prvo nagrado na prestižnem mednarodnem tekmovanju Čajkovski v Moskvi. Člani društva in kluba PPF imajo 10% popust.

Klavir, foto Gabriel Gurrola s strani Unsplash
29avg
2019

Pierre-Laurent Boucharlat, klavir

Redno izvaja recitale, solistične nastope z orkestri ter nastope s komornimi zasedbami, med njimi je posebne omembe vredna zasedba Ensemble Promethée, ki jo je ustanovil leta 2005. Člani društva in kluba PPF imajo 10% popust.

I Solisti Veneti foto: fieradelleparole.it
31avg
2019

I Solisti Veneti

Orkester I Solisti Veneti je bil ustanovljen leta 1959, vse od takrat, pa do njegove smrti (leta 2018), ga je vodil Claudio Scimone. Za seboj imajo že skoraj 6.000 koncertov v več kot 90 državah ...

Violina, foto: Clem Onojeghuo s strani Unsplash
02sep
2019

Tartini junior

Anna van der Merwe (violina) in Ema Grčman (violončelo)

Anna je trenutno akademist v orkestru Bamberški simfoniki. Ema pa je članica nemškega komornega orkestra Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein in je štipendistka Mestne občine Ljubljana. Člani društva in kluba PPF imajo 10% popust.