KDO JE VIDEL COCO? MOI, GABRIELLE CHANEL

KDO JE VIDEL COCO

Slovensko stalno gledališče Trst prihaja v Koper v sredo, 14. julija 2021, z uprizoritvijo dramskega besedila Maje Gal Štromar v režiji Yulie Roschina. Predstava ponuja zgodbo o karizmatični modni oblikovalki Coco Chanel, psevdobiografski portret, sestavljen iz vtisov,
spominov, strasti in misli, ki namigujejo na resnične dogodke iz njenega življenja. Orišeta jih igralki Maja Blagovič in Lara Jankovič skozi fragmente besedila, glasbo Branka Rožmana in podtekst, ki ga ustvarila koreografinja Ana Pandur. Za kostume in scenografijo je poskrbela Vasilija Fišer, svetlobo in video pa je oblikoval Jaka Varmuž.
Coco Gabrielle Bonheur Chanel je bila najbogatejša poslovna ženska 20. stoletja, kontroverzna javna oseba, ki je s svojo ekstravaganco, neprilagodljivostjo in samosvojo držo navduševala milijone sledilcev, a je hkrati razbijala tabuje, osvobajala žensko, ne le steznikov, temveč tudi mnogih predsodkov. Zgodba ženske, deklice sirote, ki se ji je uspelo iztrgati iz objema revščine in se povzpeti v sam vrh uspešnih, je za mnoge navdihujoča pravljica. Njena prefinjena izraznost skozi kreacijo oblek pa je le ena plat medalje. Druga je snov te predstave, ki raziskuje resnico pod urejeno, uspešno zunanjo podobo. Predstava je koprodukcija s ŠKUC Gledališčem Ljubljana.

N.Z.

Fotogalerija