Bliža se 30. Primorski poletni festival

wwwheader2x-100_1

V dobrih treh tednih bo festival ponudil gledališke in plesne predstave, glasbeno-kabaretni dogodek in razstavo kot del spremljevalnega programa. PPF ob letošnji 30. obletnici obuja svoje prvotno poslanstvo, saj se vrača v raznolika oko­­lja istrskih mest z dogodki, ki oživljajo mestni trg, dajo posebno vsebino mestni palači ali se selijo kar na plaže. Skupaj si boste v juliju lahko ogledali 11 predstav.

Odprtje festivala bo v soboto, 1. julija, na Titovem trgu, kjer bo ljubljanska Drama odigrala vznemirljivo predstavo Penelopiada s Polono Juh v glavni vlogi.

Nedeljska predstava V agoniji Društva dveh in Foruma slovanskih kultur bo v koprski palači Gravisi-Buttorai, medtem ko se PPF v sredo, 5. julija, seli v Letni kino Arrigoni, kjer bo na ogled duhovita predstava Predsednice v produkciji Zavoda Melara. Dan kasneje, 6. julija, bo v Gledališču Koper plesna predstava Traviata gostujoče italijanske skupine Artemis danza.

V agoniji

Drugi julijski vikend (7. 7.) ponuja v piranskem Gledališču Tartini še en plesni posladek, in sicer predstavo Stopi iz moje sence PI 314, ki sta jo oblikovala Plesni teater Ljubljana in MN Dance Company in je poklon Pii in Pinu Mlakar, uglednima slovenskima plesalcema in koreografoma

Pred tem bodo v Monfortu v Portorožu ob 18.00 odprli razstavo Piha široko, izplujeva.ki jima je posvečena ter predstavili video o obnovi njune jadrnice Galeb.  V nedeljo, 9. julija, se vračamo v Ankaran, kjer bo  nastopila Vita Mavrič s svojimi glasbeniki v Kontra-Albi.

Stopi iz moje sence

Predstava Večni otrok v produkciji Slovenskega ljudskega gledališča Celje bo v petek, 14. julija, v izolskem Arrigoniju. Teden kasneje se PPF vrača v koprsko palačo Gravisi-Buttorai, kjer se bo na vrtu predstavila Petra Blašković z monodramo Francamente. Dogajanje se bo nadaljevalo v petek, 21. julija, na ankaranski plaži Valdoltra, kjer bo na ogled Rita in sodnik Marca Artusija. 

večni otrokslg celjeweb 1

Sobota, 22. julija, bo v portoroškem Avditoriju namenjena plesni predstavi Vivaldiana v izvedbi skupine Spellbound Contemporary Ballet iz Rima. Festivalsko poletje bomo sklenili dan kasneje na plaži, kjer bo predstava Mario in Čarodej, s katero v goste prihaja Slovensko stalno gledališče Trst.


Celoten program naložite TUKAJ

Vstopnice si zagotovite na spletni strani MOJEKARTE.SI.

Za predstave v Kopru tudi na TIC Koper,
za predstave v Izoli tudi v Galeriji Alga (od ponedeljka dalje),
za predstave v Portorožu in Piranu v Avditoriju Portorož ali na njihovi spletni strani.

Predstavi v Ankaranu sta brezplačni.

Rezervacij v predprodaji po telefonu ne sprejemamo.