Nora in Della Ephron
ŽENSKA: LJUBEZNI, IZGUBE, OBLEKE
Špas teater

Prevajalka: Deja Crnovič
Režiserka: Tijana Zinajić
Igralke: Nataša Barbara Gračner, Mojca Funkl, Desa Muck, Saša Pavlin Stošić, Vesna Pernarčič


Svetovna gledališka uspešnica Ženska: ljubezni, izgube, obleke je nastala po knjižni uspešnici Ilene Beckerman z enakim naslovom (Love, Loss and What I Wore, 1995), ki sta jo dobro desetletje pozneje za oder priredili sestri Delia in Nora Ephron, avtorici največjih filmskih uspešnic: Romanca v Seattlu, Čaka te pošta, Ko je Harry srečal Sally, Julie & Julia ter drugih.
Izhodišče uprizoritve je niz monologov, ki jih bere in interpretira petorica odličnih igralk, prav vsi pa so zabavni, življenjski, resnični. V sebi nosijo smeh, veselje, ljubezni, tudi solze, tolažbo in objeme ... Prav nič niso žensko pristranski, ampak osvežujoče realni in brutalno iskreni. So tudi nežni in sočutni, močni, takšni, kot ženske so, nepremagljivi. Ker svojo moč vedno zgradijo na vztrajnosti in milini.

Predstava traja 70 minut.

Vstopnice za festivalske prireditve lahko kupite pri blagajni Gledališča Koper, na spletu (https://gledalisce-koper.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=3024&page=2) ali uro pred predstavo na prizorišču.

Gledališka blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob torkih in četrtkih od 15.00 do 17.00, ter uro pred predstavo.

T: +386 5 663 43 80
E: info@gledalisce-koper.si

                              


Datum: 21 jun 2022, 21:00