Po bratih Grimm
ŽABJI KRALJ IN RDEČA KAPICA
Gledališče Koper, Art dance studio Portorož, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Kosovelov dom Sežana
Krstna uprizoritev

Plesni pravljici 

Avtorja glasbe: Patrik Greblo, Mirko Vuksanović
Koreograf: Siniša Bukinac
Scenograf: António Lobo
Kostumografinja: Anja Ukovič

PLESALCI
Noemi Bak, Jurij Batagelj / Artur Steffé, Siniša Bukinac, Angelo Menolascina, Eva Tancer
Glas na posnetku: Rok Matek


Pravljci, ki sta ju pred skoraj dvesto leti med prvimi zapisala nemška jezikoslovca in pravljičarja, brata Grimm, in ju, prirejene okusu tedanjega meščanstva, prvič objavila v knjigi Hišne in otroške zgodbe, sta do danes doživeli številne animirane ter odrske in plesne
priredbe, tudi v Gledališču Koper. Toda če koprski Žabji kralj v plesni »preobleki« še vedno govori o sklepanju kompromisov, o tem, da je treba dano obljubo izpolniti, med vrsticami pa tudi o odraščanju in dozorevanju, dobi Rdeča kapica v Bukinčevi koreografiji prijaznejšo, celo komično podobo, saj volk prizanese Rdeči kapici, prizanešeno pa je tudi volku, ki ne konča mrtev na dnu vodnjaka, temveč zaradi babičinih pesti odtava globlje v gozd in se nikoli več nevrne.


Vstopnice lahko kupite pri blagajni Gledališča Koper. Blagajna je odprta vsak delovnik med 10.00 in 12.00, ob torkih in četrtkih od 15.00 do 17.00, ter uro pred predstavo. Vstopnice so na volju tudi na spletu: https://gledalisce-koper.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=2747&page=1.

Vstopnice lahko kupite tudi pri blagajni Avditorija Portorož. Blagajna je ob delavnikih odprta med 8.00 in 12.00. Prav tako je blagajna odprta uro pred predstavo.


Za informacije pokličite na +386 (0)5 663 43 80 ali pišite na info@gledalisce-koper.si.Datum: 30 jun 2021, 19:00