Eva Mahkovic, Tereza Gregorič
TRIDESETLETNICE
SNG Nova Gorica

Režiserka: Tijana Zinajić
Igralci: Anuša Kodelja, Lucija Harum, Lara Fortuna, Jure Kopušar, Žiga Udir
Glasbenik: Anže Vrabec

Štajerka, Primorka in Gorenjka so odrasle, izobražene in uspešne punce, prijateljice, ki na pragu tridesetih iščejo smisel življenja.
Tema, ki se sama ponuja v komično obdelavo, je srž nove polnokrvne in aktualne družbenokritične komedije, saj so situacije,v katerih sodobne teorije o ženski in ženskih željah, pričakovanjih in stiskah odraslega življenja trčijo v realnost in specifična okolja, v katerih punce živijo, pogosto že same po sebi absurdne. Prelomno obdobje, v katerem vstopajo v obdobje odraslosti, prinese tornado velikih življenjskih odločitev in je hkrati preizkušnja za prijateljstvo, za življenjska prepričanja, za vse, kar so si o odraslosti do zdaj samo predstavljale.
Komedija o tem, kako ohraniti sebe in hkrati biti ženska, izrisuje situacije številnih sodobnih, samostojnih izobraženih žensk, ki si želijo vzpostaviti lastno življenje, razpete med vrednotami preteklosti in sedanjosti.

Predstava traja 100 minut.


Vstopnice za festivalske prireditve lahko kupite pri blagajni Gledališča Koper, na spletu (https://gledalisce-koper.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=3028&page=2) ali uro pred predstavo na prizorišču.

Gledališka blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob torkih in četrtkih od 15.00 do 17.00, ter uro pred predstavo.

T: +386 5 663 43 80
E: info@gledalisce-koper.si

Datum: 30 jun 2022, 21:00