Kitaristka Danaja Habjanič se je po končani glasbeni šoli v Gornji Radgoni vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Maribor, kjer je leta 2014 maturirala z odliko. Študij kitare nadaljuje na Akademiji za glasbo Ljubljana, v razredu prof. Katje Porovne Silič, kjer letos obiskuje 2. letnik podiplomskega študija. 

S historičnimi brenkali (renesančna in baročna lutnja, teorba) se je prvič srečala na Akademiji, kjer pod okriljem oddelka za staro glasbo obiskuje izbirni predmet Lutnja in historični brenkalni inštrumenti pod mentorstvom prof. Izidorja Erazma Grafenauerja.

Udeležila se je številnih seminarjev in glasbenih tekmovanj. Svoje znanje je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri priznanih kitaristih, kot so Carlo Marchione, Alvaro Pierri, Andrej Grafenauer, Lorenzo Micheli, Paolo Pegoraro, Istvan Römer, Thomas Müller-Pering idr. 
Njeno umetniško udejstvovanje sega na različna glasbena področja.
Nastopa kot solistka in komorna glasbenica v različnih zasedbah, kot so kitarski duet z Jano Fridau in trio violina, kitara in harmonika. Sodelovala je tudi pri poustvarjanju stare glasbe na baročni lutnji in teorbi ter kot članica baročnega ansambla in orkestra Akademije za glasbo Ljubljana. 

Eden od njenih večjih projektov je bila uprizoritev Monteverdijeve opere Kronanje Popeje leta 2016 v SNG Maribor.

Program: G. G. Kapsberger, R. de Visée, J. S. Bach, F. Kleynjans, I. Albeniz, J. Turina

Člani društva in kluba PPF imajo 10% popust. 

Datum: 04 sep 2019, 19:00