Anna van der Merwe, violina
Anna je bila rojena v Južni Afriki, kjer je tudi odraščala in diplomirala z odliko na Univerzi v Cape Townu, podiplomski študij pa je končala na Univerzi za glasbo in dramske umetnosti v Gradcu, prav tako z odliko. Pod mentorstvom Faride Bacharove in Sylvije Viertel je Anna osvojila številne nagrade in štipendije, kot je nagrada Oppenheimer Memorial ter nagrade na več tekmovanjih, med njimi AKTV Muziq in Fine Music Radio. Anna je nastopila kot solistka z vsemi največjimi južnoafriškimi orkestri, vključno z johannesburško filharmonijo in filharmonijo pokrajine Kwazulu-Natal. Obiskovala je mojstrske tečaje, med drugim pri Danielu Rowlandu, Mi-Kyung Leeju in Shlomu Mintzu.

Anna je trenutno akademist v orkestru Bamberški simfoniki.


Ema Grčman, violončelo
Ema Grčman je glasbeno pot začela pri šestih letih z učenjem violončela pri prof. Vladimirju Kovačiču. Izobraževanje je začela na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Vladimirja Kovačiča, prof. Milana Vrsajkova ter prof. Karmen Pečar Koritnik. Leta 2014 je uspešno opravila sprejemne izpite na Glasbeni akademiji Univerze v Zagrebu ter začela študij v razredu prof. Valterja Dešpalja. Od leta 2016 študij nadaljuje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, v razredu prof. Juliana Arpa. Redno se udeležuje mojstrskih tečajev za violončelo pri znanih profesorjih: Christophu Richterju, Martinu Ostertagu, Marku Ylönenu, Giovanniju Gnocchiju, Claudiu Bohorquezu, Marcu Coppeyu in drugih. 

Februarja 2017 sta kot solistki z violinistko Majo Horvat in s Slovensko filharmonijo izvedli znameniti dvojni koncert Johanessa Brahmsa.

Ema je članica nemškega komornega orkestra Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein in je štipendistka Mestne občine Ljubljana. 


Program: G. Tartini

Datum: 02 sep 2019, 19:00