Tik ob morju, pod milim nebom, bo na romantično osvetljenem prizorišču, kjer bodo kontejnerji in žerjavi del mikavne, dih jemajoče scenografije, postavljen mogočen oder, na katerem bo za glasbeni vrhunec večera poskrbel Orkester Slovenske filharmonije. 
Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali s tako bogato in dolgoletno tradicijo kot Orkester Slovenske filharmonije. Omenjeno glasbeno združenje je ob SNG Opera in balet, Akademiji za glasbo in drugih glasbenih ustanovah in društvih eden poglavitnih nosilcev glasbene kulture na Slovenskem.
Za to priložnost bo dirigentsko palico vihtel karizmatični nemški dirigent Philipp von Steinaecker z mednarodnim slovesom, ki z Orkestrom Slovenske filharmonije že več let uspešno sodeluje. 


Spored programa napoveduje tri glasbene estetike: Istraljo, delo enega od najpogosteje izvajanih primorskih skladateljev Alda Kumarja, 
Koncert za klarinet švedskega skladatelja Christiana Lindberga in veličastni Ravelov Bolero. Solist večera bo Michele Marelli na klarinetu.

Večer ne bo le glasbeno obarvan, poskrbljeno bo tudi za eno-gastronomske užitke. Gostje bodo lahko okušali izbrana vina ter istrske specialitete. Skratka, to bo večer glasbene odličnosti, ki se bo povezala z odlično hrano, žlahtno kapljico in prijetnim druženjem.


Več informacij:
Kontakt: Špela Pavalec ali Andrej Babič
e-mail: spela@koda-events.com ali andrej@koda-events.com 

Datum: 14 sep 2019, 20:00