Osrednja tema komedije "Prebrisane male laži" je resnica. Smo res iskreni drug do drugega v partnerskih in družinskih odnosih? Je morda včasih bolje kaj zamolčati, da ne prizadenemo drugega? Ali je vedno priporočljivo priznati resnico in si olajšati dušo, čeprav bo to mogoče pomenilo uničiti trajno zvezo? V tej komediji sumljivo vedenje moža, ki mu je sin razkril skrivnost, spremeni ženo v detektivko, ki spretno, čeprav precej vsiljivo, vplete v svojo »preiskavo« tudi sina in snaho. Družinski pogovori seveda razkrijejo veliko več od izvirnega razloga za soočenje, a najdejo tudi pot do razpleta. Generacijske razlike pridejo do izraza, v osnovi pa nekatere zgodbe ostajajo nespremenjene in modrost starejših pomaga mlajšim, da pogledajo malo dlje. Poleg tega komedija prikazuje tudi bistvene družbene spremembe, saj so starejše generacije danes veliko bolj sproščene in liberalne od mlajših, ki imajo manj posluha za »odtenke«.

Režiserka je o tej komediji povedala: »Avtor zelo ležerno in elegantno, brez moralističnega pokroviteljstva predstavi teme časa, v katerem živimo. Govori o eksistencialni površnosti, o pomanjkanju interesa in časa, ki bi ju morali posvetiti lastnemu intelektualnemu in duhovnemu razvoju, o imperativu mladosti in fizične lepote, o egocentrizmu in samovšečnosti ob podobi lastne fizične “popolnosti”, pa tudi o tistem, kar je najpomembnejše: o odnosih v družini, predvsem med zakonskimi pari.«

V vlogah dveh parov nastopajo Nikla Petruška Panizon in Franko Korošec, Primož Forte in Tina Gunzek. Pisan in zgovorno duhovit okvir zgodbe ustvarjajo scene, kostumi in izbor glasbe, za kar je poskrbela asistentka režiserke Lina Vengoechea.


avtobus 1: LUCIJA-IZOLA avtobus 3: MARKOVEC-PRISOJE-ŠKOFIJE

Datum: 19 apr 2024, 20:00