György Spiró
PRAH
Altteatar in Center kulture in mladih Občine Sarajevo (BA)

Igralca: Gordana Boban, Mirsad Tuka                            

Dramatik, pisatelj in esejist György Spiró velja za eno najuglednejših povojnih literarnih osebnosti na Madžarskem, igra Prah (2005) za njegovo v tujini največkrat uprizorjeno besedilo. V njem nas avtor sooči z bolj ali manj anekdotično življenjsko situacijo. Mož, ki na skrivaj igra loto, zadene glavni dobitek in zdi se, da vse težave zakonskega para z roba družbe nenadoma postanejo preteklost. Toda zavest o bogastvu se iz začetne evforije in načrtov, kam z denarjem, kmalu sprevrže v strah, kaj vse se jima utegne zgoditi, ko bodo za njuno bogastvo izvedeli drugi, pa tudi v premislek o njunih lastnih življenjih in medsebojnem odnosu. Igro, ki jo avtor umešča v čas posttranzicijske družbe nekje na Madžarskem, odlikujejo duhovito izpisani dialogi in komični preobrati, ki nas opominjajo, da smo za svojo srečo odgovorni sami in da je življenje lahko lepo tudi brez loterijskega dobitka.

Nagrada:
Gordana Boban – nagrada za najboljšo igralkona 12. Mednarodnem festivalu igralca Zaplet, Banjaluka (BA), 2020


Vstopnice za festivalske prireditve lahko kupite pri blagajni Gledališča Koper, na spletu (https://gledalisce-koper.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=3025&page=2) ali uro pred predstavo na prizorišču.

Gledališka blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob torkih in četrtkih od 15.00 do 17.00, ter uro pred predstavo.

T: +386 5 663 43 80
E: info@gledalisce-koper.si

Datum: 23 jun 2022, 21:30