18.00
Pogovor o predstavi L. V. (Lepa Vida)


20.00
Maksim Gorki
Letoviščarji

Umetniška akademija Univerze Banjaluka (BA)

Igralci: Aleksa ĐorđevićAnđela TasićAnđela RakočevićIlija Ivanović, Olga SkerletovićMiloš ĆebićDunja PopovićKatarina RendićMarko Šukalo
Mentor Željko Mitrović

Maksim Gorki je besedilo Letoviščarji končal leta 1904, istega leta, kot je preminil pisatelj, ki ga je nagovarjal k dramskemu delu, slavni A. P. Čehov. In mnogi pravijo, da je to njegovo najbolj čehovljansko delo. V njem se mladi, pravniki, zdravniki in inženirji (vsi potomci nekdanjih sužnjev), ki bi morali biti nosilci družbe, sposobni zgraditi Novo Rusijo, raje predajajo brezdelju, igrajo šah, se spogledujejo, prirejajo piknike in le redki občutijo srd proti splošnim razmeram v družbi.
“Življenje inteligence, kup ljudi brez idealov, in kar naenkrat! Eden od njih – z idealom! Zlo, kriči, kriči, lomi,” je o tej igri zapisal Gorki.


21.30
The Chillers


Rok skupina The Chillers, ki jo sestavljajo Peter Škerjanc (vokal), Artur Markuža (kitara), Tomi Sabadan (bas) in Lana Mršnik (bobni), prihaja z Obale in združuje dve generaciji pravih rokerjev. Poleg avtorskih skladb njihov repertoar sestavljajo uspešnice skupin Deep Purple, ZZ Top, Queen, Big Foot Mama, The Rolling Stones, The Doors pa tudi zimzelene YU rokovske melodije.

Datum: 19 jul 2022, 18:00