Letošnje festivalsko poletje se izteka. Sklepno dejanje smo v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Santorio Santorio iz Kopra pripravili v četrtek, 18. julija 2019, ob 21.00 v Pokrajinskem muzeju v Kopru, kjer bosta nastopila basist Michael Pipoquinha in kitarist Pedro Martins. 

Oba glasbenika se uvrščata med najvidnejša imena nove generacije brazilskih glasbenikov. Že zelo mlada sta pokazala izjemno zrelost in raznolikost v glasbenem izrazu (Pipoquinha je začel kot kitarist, Martins pa je vsestranski poliinstrumentalist). Z vrhunsko tehniko in muzikalnostjo sta hitro osvojila brazilsko in mednarodno glasbeno sceno in požela odlične kritike.

Pippoquinha je s svojo virtuoznostjo prepoznan kot naslednik legendarnega Jaca Pastoriusa, predvsem zaradi značilnega groovea in melodičnih bas linij. S poglabljanjem in mojstrskim združevanjem ritma in harmonije je električnemu basu odprl nove dimenzije.

Pedro Martins se je že leta 2015 odlično predstavil na slovitem tekmovanju v Montreuxu, še poseben ugled pa so mu prinesla sodelovanja s Kurtom Rosenwinklom in drugimi velikimi imeni mednarodne scene. 

Trdne temelje v poznavanju brazilske glasbe in mojstrov jazza glasbenika nadgrajujeta z različnimi vplivi in večžanrsko odprtostjo, ki je značilna za nove generacije. Pipoquinha in Martins sta tako glasbena zgodba, ki korenini v jazzu in brazilskem zvoku, obenem pa se svobodno razvija in sledi inspiracijam, ki jih ponujajo world glasba in druge zvrsti sodobne glasbe.

Vstopnine ni. 

Datum: 18 jul 2019, 21:00