NOCHES DE BUENOS AIRES

Tango Rouge Company

To je tango, ki so ga plesali na prašnih ulicah, preden se je na odru izgubil v bleščicah; tango, ki je vstopil v otroške igre, preden je obrnila na glavo dinamiko zapeljevanja odraslih.

Čeprav velja za eno najboljših plesnih umetnosti, ta tango nikoli ni zapustil področja užitka. Izraža strast, dramatičnost in dobro počutje. To je tudi bistvo predstave argentinskega tanga "Noches de Buenos Aires". Deset plesalcev oživi nežno in naravno teatralnost, ki subtilno pripoveduje zgodbo o odraščanju v tangu in za tango. 

Koreografija: Neri Piliu, Yanina Quinones
Plesalci in Tango spleen orquestra.

Zgodba o tangu se začne z otroško igro, ko tango izbruhne v obliki uživanja in kršenja pravil, in se konča kot eleganten in prefinjen tango za odrasle. Na poti se dotakne čutnosti mladostniških plesov. To so tri življenjska obdobja, ki opisujejo tri podobe argentinskih korakov: užitek, strast in umetnost. Opozoriti je treba na dva trenutka, bogata s simboliko. Prvi je tango na omejenem prostoru majhne mizne plošče, ki spominja na tesno okolje natrpanih milong v Argentini in dokazuje, kako lahko umetnost cveti tudi v mejah ploščic. Drugi pa je strastna in dramatična koreografija, v kateri občutek preobrazbe prevzame celo plesalce same in doseže vrhunec v popolnem zlitju moškega in ženske v tako intenzivni harmoniji, da sta plesalca skorajda zamenljiva.

NOCHES DE BUENOS AIRES