Igra se dogaja v zgodnjih 80. letih na Madžarskem, v času komunistične strahovlade. Člani plesne skupine, ki gojijo madžarsko ljudsko glasbo in folkloro, so navzven sicer prijatelji, a intimno se med sabo precej razlikujejo. Domala vsak od njih ima kakšno »svojo« skrivnost, ki jo bodisi skrbno varuje bodisi izrablja v politične in povzpetniške namene.
István živi s Kato in njeno sedemletno hčerkico Timike. Njuna zveza je ogrožena, saj se István v nekem trenutku zave, da je pedofil. Imre in Bea prav tako živita v izvenzakonski skupnosti in njegov mladoletni sin Ferike iz prvega zakona noče stikov z mačeho. Imre ima ilegalno tiskarno, kjer tiskajo protidržavno glasilo. Bea je v nasprotju z njim verna partijka, vdana sistemu. Ko se István izpove Imretovi materi, psihologinji Elviri, se izkaže, da so v njeno stanovanje namestili prisluškovalne naprave. Tako partija izve za Istvánovo skrivnost. Prijatelj Szujó iz folklorne skupine je špijon in to je odskočna deska, da lahko Istvána izsiljujejo. Tako tudi on klone in postane vohun. Izda prijatelja Imreta, ki ga nato mučijo in zaprejo. A tudi to ostane skrivnost. István spričo bremena, ki ga nosi kot pedofil in izdajalec, naredi samomor.
Ko čez leta nova oblast prevzame vajeti, se izkaže, da so v njej ostali nizkotneži in barabe, ki so sposobni preživeti vse politične sisteme, laži, ki so se leta in leta pometale pod preprogo, pa še naprej ostajajo nedotaknjene in nerazkrite »naše skrivnosti«.

Béla Pintér, rojen leta 1970, je madžarski dramatik, režiser in igralec srednje generacije. Že kot sedemnajstleten se je kot igralec pridružil neodvisni gledališki skupini Arvisura, nato igral v različnih ansamblih, leta 1998 pa je ustanovil svojo skupino Béla Pintér és Társulata (Béla Pintér in skupina), skrajšano PBEST.
Odtlej za svojo igralsko družino piše dramska besedila, jih režira in pogosto v njih tudi igra. Madžarski gledališki kritiki so njegove predstave kar štirikrat nagradili kot najboljše uprizoritve leta. S Kmečko opero je leta 2002 prodrl tudi v mednarodni prostor, skupina je gostovala na Dunajskih slavnostnih tednih, Bienalu nove evropske drame v Wiesbadnu, festivalu Euro-szene v Leipzigu, Berlinskih slavnostnih igrah, v Ljubljani na festivalu ex-Ponto, leta 2014 pa prav z uprizoritvijo Naše skrivnosti tudi na Festivalu Borštnikovo srečanje.

Slovensko ljudsko gledališče Celje.

Vse rezervacije in vstopnice za predstave Primorskega poletnega festivala, lahko kupite v Gledališču Koper.

Režija - Nikola Zavišić

Prevajalka - Tina Mahkota

Dramaturginja - Tina Kosi

Scenografinja - Janja Valjarević

Kostumografinja - Mira Strnad

Avtor glasbe in glasbenih aranžmajev - Willem Miličević

Korepetitorja - Simon Dvoršak, Iztok Kocen

Koreograf - Tamás Tuza

Lektor - Jože Volk

Oblikovalca luči - Nikola Zavišić, Jernej Repinšek

Igralci
István Balla Bán - Vojko Belšak

Dr. Elvira Szádeczky, Agí - Jagoda

Kata - Barbara Medvešček

Timike - Živa Selan

Bea Zakariás - Manca Ogorevc

Imre Tatár - Andrej Murenc

Ferenc Tatár - Beti Strgar

Szujó - Aljoša Koltak

Pevec, Pogany - Rastko Krošl

Natakar, Konkoly, Borbíró - Igor Sancin

Tovariš Pánczél - Igor Žužek

Datum: 13 jun 2019, 21:30