Bulvar Somraka je koprodukcija med gledališči, ki domujejo v zgodovinski gledališki stavbi na istrski obali, to so Opera, Hrvaška drama in Italijanska drama.

O FILMU

Sunset Boulevard je ena najbolj grenkih zgodb o zakulisju hollywoodske filmske industrije. Nastala je kot scenarij za film leta 1950. Režiser je bil Billy Wilder, protagonista pa William Holden in legendarna Gloria Swanson. Film je prejel enajst nominacij za oskarje, od katerih so tri postale tudi nagrade: za scenarij, glasbo in scenografijo. Zgodba je zelo kritična do lažne zvezdniške fasade hollywoodskega firmamenta: govori namreč o minljivosti slave, točneje o zatonu slavne igralke nemega filma, ki jo prihod zvočnega filma porine v ozadje in pozabo.

ZGODBA

Protagonistka Norma Desmond živi osamljena v svoji dekadenčni vili, ki je polna spominov, dokler se nekega dne v vilo ne zateče, čisto po naključju, scenarist Joe Gillis. Z njim si igralka iluzorno predstavlja začetek nove umetniške poti in tudi nove ljubezni, a ostane na obeh področjih globoko razočarana, saj zanjo ni več prostora v radikalno spremenjenem filmskem svetu, on pa ljubi seveda drugo, mlajšo žensko. 

MUZIKAL

Film je takoj doživel velik uspeh, pot do muzikla, ki ga je podpisal Andrew Lloyd Webber, pa je bila veliko daljša in težavna. Pravzaprav je po filmu prišlo do raznih poskusov, ki so naleteli na veliko ovir, preden se je želja končno uresničila leta 1993, čeprav so nato nastopile težave s prevelikimi stroški za zahtevno in bogato uprizoritev. 


Sodelujejo


dirigent: IGOR VLAJNIĆ
režiserka: RENATA CAROLA GATICA
koreografinja: TIHANA STRMEČKI
scenografa: DALIBOR LAGINJA, PAOLA LUGARIĆ
kostumografka: MANUELA PALADIN ŠABANOVIĆ
light design: DALIBOR FUGOŠIĆ
vodja zbora: NICOLETTA OLIVIERI
Igrajo/ pojejo

Norma Desmond: LEONORA SURIAN POPOV
Joe Gillis: NIKOLA NEDIĆ
Betty Schaefer, Artijeva zaročenka: ANA MAJDAK
Max von Mayerling, batler: DARIO BERCICH
Artie Green, Joeov prijatelj: JASMIN MEKIĆ
Cecil B. DeMille, režiser: ALEKSANDAR CVJETKOVIĆ
Mlada Norma: TANJA TIŠMA
Manfred, krojač: MARIJAN PADAVIĆ
Sheldrake, producentka: ANASTAZIJA BALAŽ
Orkester in zbor HNK Ivana pl. Zajca

Datum: 06 apr 2019, 23:21