MI POZNAMO IMENA
Gostuje Akademija norosti (Accademia della Follia) v sodelovanju z gledališčem Politeama Rossetti (IT)


Režiserka: Antonella Carlucci
Igralci: Gabriele Palmano, Carmela Bevilacqua, Pavel Berdon, Marzia Ritossa, Dario Kuzma, Paola di Florio, Raffaele Rammaro, Beatrice Da Rios, Giuseppe Feminiano, Giulia Misculin, Franco Cedolin, Alice Gherzil, Giordano Vascotto
Glasbenika: Mario Rui, Alessandro Capuzzo

Gledališki projekt Velemir teatro (Gledališče Velemir), kasneje pridružen Akademiji norosti, se je porodil iz navdiha Claudija Misculina v okviru nekdanje psihiatrične bolnišnice v Trstu, ki slovi po revolucionarni psihiatrični reformi Franca Basaglie. V ozračju odprtosti in zavzemanja proti diskriminaciji do duševnih motenj je začelo delovati prvo “gledališče norih”. Ob 100. obletnici rojstva Piera Paola Pasolinija predstava Poznamo imena tako združi dve najbolj izvirni, kompleksni in neprijetni umetniški izkušnji italijanskega dvajsetega stoletja: misel Pasolinija in spoznanja Akademije norosti.

Pasolinijevo delo, njegove preroške vizije in izkušnje se zrcalijo v zgodbah o izključevanju, uporu in volji po spremembi teh izjemnih igralcev, ki se dvoumno razglašajo za nore na poklic igralca po poklicanosti.


Organizator: Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom


VSTOP JE PORST.

Datum: 28 jul 2022, 21:30