Dvoje umetniških duš, obe z emotivnim pristopom, a vsaka s svojo značilno interpretacijo. Vita Mavrič in Jani Kovačič že skoraj četrt stoletja prepletata svoji ustvarjalni poti. Skupaj sta poustvarjala pesmi Bertolta Brechta in Vitomila Zupana in z njimi gostovala po domačih in tujih odrih. Z glasbeno predstavo Nepozabne sta oživila dela prezrtih slovenskih pesnic, Vita pa je v svoje projekte vključevala Janijeve pesmi.

V svoji interpretaciji se Vita pozorno posveti niansam gosto izraženih misli in barviti jezikovni zvočnosti Janijevih pesmi. Pri tem si dovoli njegove pesmi predstaviti na samosvoj, duhovit in obenem ekspresiven način. Skupaj z večplastnimi aranžmaji Jake Puciharja, ki vsako od osmih zgodb obdajo s skrbno izdelano zvočno-glasbeno atmosfero, nam predstavi Janija Kovačiča v povsem novi luči. On je kantavtor z raskavim ciničnim glasom. Ona pa šansonjerka z jasnim, čustvenim vokalom. Jani in Vita. Večer in Jutro. Kontra-Alba.

Nastopajo: Vita Mavrič, glas;  Jaka Pucihar, klavir; Janez Krevel, kontrabas; Gašper Bertoncelj, bobni;  Matic Smolnikar, kitara; Peter Ugrin, violina

Spremljevalni vokali: Barbara Grabar, sopran; Jana Gamser, alt; Bojan Bratuž, bariton in bas; Samo Vovk, tenor

Prost vstop

Datum: 09 jul 2023, 21:30