Rok Olaf Pečečnik
ISTRA TI MILA MATERINA
Istrsko narodno gledališče – Mestno gledališče Pulj (HR)


Režiser: Rok Olaf Pečečnik

Igralci: Elis Lovrić, Anuša Kodelja, Ena Jagec, Ivan Čuić, Ivan Raffaelli, Dominik Dolenc in člani KUD Mate Balota, Rakalj

Z avtorskim projektom Istra ti mila materina, ki je hkrati diplomska naloga režiserja Roka Olafa Pečečnika, so se njegovi ustvarjalci ozrli v istrsko preteklost in se osredotočili na človeške usode v viharju zgodovine te pokrajine. Uprizoritev brez klasične tekstualne predloge določajo podobe, vzdušja, občutki, prežeta pa je z verzi in prozo, značilnimi za Istro (Moja mati in Koza Mateja Balote, odlomki iz Zgodb o štrigah in štrigonih Draga Orliča, šaljive in erotične ljudske pesmi), petorica mladih igralcev/plesalcev pa s sugestivno igro teles pričara splošna, pogosto boleča mesta istrske zgodovine in njenega vsakdanjika. Odrsko dogajanje v kaotično-harmonično celoto, kakršna je tudi Istra sama, povezuje prepoznaven in močan glas glasbenice in igralke Elis Lovrić v vlogi personificirane Istre.


Vstopnice za festivalske prireditve lahko kupite pri blagajni Gledališča Koper, na spletu (https://gledalisce-koper.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=3045&page=3) ali uro pred predstavo na prizorišču.

Gledališka blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob torkih in četrtkih od 15.00 do 17.00, ter uro pred predstavo.

T: +386 5 663 43 80
E: info@gledalisce-koper.si

Datum: 22 jul 2022, 20:00