Federico Fellini, Italija/Francija, 1963, 35mm, 138', v italijanščini s slovenskimi video podnapisi

Slavni italijanski filmski režiser Guido Anselmi (Marcelo Mastroianni) bi se rad nekoliko odpočil po svoji zadnji filmski uspešnici, vendar okolje od njega pričakuje, da se bo nemudoma podal v stvarjenje nove mojstrovine. Guido je obupan, brez idej in brez zanimanja, za nameček poči še v njegovi zakonski zvezi. Zateče se v svet sanjarjenja; spomini, fantazije in resničnost se zlijejo v eno. Delno avtobiografski film velikega italijanskega režiserja je nemudoma ob premieri v Cannesu obveljal za mojstrovino, ki slabih petdeset let po nastanku ni izgubila niti trohice svojega hipnotičnega šarma in vplivnosti.

»Fellinijev film je zaokrožen, preprost, prelep, iskren … prav takšen, kakršnega hoče posneti njegov junak Guido.« François Truffaut

 Film bomo prikazali z izvornega formata – zabrnel bo 35-milimetrski projektor!

 Projekcijo smo pripravili v sodelovanju s Festivalom Kino Otok – Isola Cinema,  Slovensko kinoteko in Skupnostjo Italijanov Santorio-Santorio Koper.

Vstop je prost. Potrebna je rezervacija, saj je število mest omejeno. Rezervacijo pošljite do srede 22.7.2020, do 11. ure na info@gledalisce-koper.si .

Datum: 23 jul 2020, 21:30
Značke: