Václav Havel
AVDIENCA
Akademija 28, Beograd (RS)Igralca: Miodrag Radonjić, Nikola Rakočević                            

Pivovarna. Obratovodja, zadolžen za špijoniranje za sodelavci, v pisarno na pogovor in pivo povabi disidentskega pisatelja Vaněka, ki si zaradi prepovedi pisanja služi denar kot skladiščnik. Ker Vaněk ne počne ničesar, o čemer bi Obratovodja lahko poročal oblastem, mu ta ob vedno večjih količinah piva ponudi boljše delo, kjer bi Vaněk lahko razmišljal o novih dramskih besedilih, v zameno pa bi mu moral oddajati poročila o svojem početju, ki bi jih lahko predajal oblastem. Vaněk takšne ponudbe ne more sprejeti, saj se mu zdi ideja, da bi ovajal samega sebe, poponoma absurdna …

Enodejanka Avdienca (1975) je delno avbiografsko delo, saj je Havel – tako kot glavni lik Vaněk – zaradi prepovedi pisanja nekaj časa delal kot skladiščnik v pivovarni. Igra na prvi pogled ne ponuja nikakršne kritike oblasti, ta se razkriva šele v absurdnosti situacije in sistema, v katerega sta ujeta oba lika.


Vstopnice za festivalske prireditve lahko kupite pri blagajni Gledališča Koper, na spletu (https://gledalisce-koper.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=3026&page=2) ali uro pred predstavo na prizorišču.

Gledališka blagajna je odprta vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob torkih in četrtkih od 15.00 do 17.00, ter uro pred predstavo.

T: +386 5 663 43 80
E: info@gledalisce-koper.si

Datum: 26 jun 2022, 21:00