Lino Marrazzo
ARTEMISIA GENTILESCHI, SREČANJE
Slovensko stalno gledališče (IT)


Prevajalec: Janko Petrovec
Režiser: Lino Marrazzo
Asistentka režije: Elena Husu
Scenograf: Marjan Kravos
Kostumograf: Aleš Čakš
Avtor glasbe: Michele Budai
Lektor: Jože Faganel

Igralca: Nikla Petruška Panizon, Vladimir Jurc
Glasbo izvajata: Michele Budai, Vanja Zuliani

Italijanska baročna slikarka Artemisia Gentileschi je bila v 17. stoletju znano ime na italijanskem kulturnem prizorišču in prva ženska, sprejeta na florentinsko Likovno akademijo. Toda za njenimi umetninami, na katerih je znala spremeniti »vsak motiv v dramsko dogajanje«, se skriva izkušnja spolnih zlorab, ki so svoj epilog dobile v odmevnem sodnem procesu, saj jo je komaj 18-letno zlorabljal očetov sodelavec in mentor, slikar Agostino Tassi.
Uprizoritev, ki jo tudi kot avtor dramskega besedila podpisuje tržaški režiser Lino Marrazzo, »obnavlja« zgodovinsko izpričano srečanje med Artemisio in njenim očetom Oraziom pet let po tem, ko se je Artemisia iz Rima preselila v Firence, in na katerem pridejo do izraza očetove manipulacije, oblastnost pa tudi šibkost pred odgovornostjo, s katero je za vedno zapečatil življenje slikarke in predvsem ženske.


Vstopnice lahko kupite pri blagajni Gledališča Koper. Blagajna je odprta vsak delovnik med 10.00 in 12.00, ob torkih in četrtkih od 15.00 do 17.00, ter uro pred prireditvijo. Vstopnice so na volju tudi na https://gledalisce-koper.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=2770&page=3

Za informacije pokličite na +386 (0)5 663 43 80 ali pišite na info@gledalisce-koper.si.

Datum: 31 avg 2021, 21:00