Olga Pogorelova je rojena leta 1976 v Voronežu (Rusija), violino se je začela učiti pri petih letih, pri profesorju Polakovu v krajevni glasbeni šoli. Leta 1991 in 1992 je bila učenka pri gospe Glesarovi na moskovskem konservatoriju, leta 1993 pa se je vpisala na Višjo glasbeno šolo v Freiburgu, v razred profesorja Wolfganga Marschnerja. V tem obdobju je obiskovala tudi tečaj violine pri R. Ricciju na salzburškem Mozarteumu. Leta 1997 je začela obiskovati Visoko glasbeno šolo v Münchnu, kjer je naslednje leto diplomirala z odliko pri profesorju Schneiderju, pri katerem je izpopolnila tudi svoje znanje violine. Študij je nadaljevala pri mojstru P. Vernikovu na lyonskem konservatoriju, s katerim je sodelovala tudi kot asistentka na mednarodnih tečajih v Portogruaru in Fiesolah. Osvojila je številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, med drugim na tekmovanju v Odesi (1989, diploma z odliko), Freiburgu (1991, tretja nagrada in posebna nagrada za najmlajšega tekomovalca, 1994 druga nagrada in dve posebni nagradi za najboljšo izvedbo Beethovnove sonate in Spohrovega koncerta), Weimarju (1992, prva nagrada in posebna nagrada – violina izdelovalca violin H. Schickerja), Iserlohnu (1995, druga nagrada).

Vladimir Mendelssohn je rojen v glasbeni družini v Romuniji, v Bukarešti je študiral violo in kompozicijo. Kot izvajalec komorne glasbe je zelo iskan in redno nastopa na številnih glasbenih festivalih v družbi svetovno znanih glasbenikov. Izvedel je tudi nekaj solističnih koncertov in izdal številne plošče pri različnih založbah. Je tudi plodovit skladatelj, avtor del za solo inštrumente, mešane zbore in simfonične ter komorne orkestre. Pisal je tudi glasbo za balet, gledališče in film. Trenutno je profesor komorne glasbe na pariškem glasbenem konservatoriju, poučuje tudi v Haagu, Essnu in Bologni ter vodi masterclass seminarje po vsem svetu. Od zgodnjih osemdesetih let je reden gost na Festivalu komorne glasbe Kuhmo, od jeseni 2005 je tudi njegov umetniški vodja.

Francesco Mariozzi, violončelo, je diplomiral iz violončela z najvišjimi ocenami pri profesorju
N. Sarpe.
Svoje znanje je dopolnjeval s priznanimi umetniki, kot so Maisky, Gutman, Geringas, Perènyi, Meunieur, Palm. Sodeluje z igralcem Claudiom Santamarijo, z nastopi na pomembnih gledaliških festivalih, v preteklosti pa je sodeloval z drugimi pomembnimi institucijami, kot je Orkester Santa Cecilia iz Rima in prestižni Filharmonijski orkester »Arturo Toscanini«, pod vodstvom Lorina Maazela, v katerem je bil solo violončelist. Kot solist in komorni glasbenik je gostoval pri prestižnih glasbenih institucijah, kot so Società del Quartetto v Firenzah, Festival Due Mondi v Spoletu, Italijanski kulturni institut v Montrealu, Glasbena srečanja v Fiesolah, Festival
narodov v Portogruaru, Festival Pomposa, Umbrijsko filharmonijsko združenje, pogosto nastopa v duetu s pianistom Brunom Caninom.

Andrea Rucli je osvojil nagrade na mnogih klavirskih tekmovanjih in redno nastopa kot solist in član komornih zasedb. Svoje znanje je izpopolnjeval pod vodstvom Konstantina Bogina in kasneje delal kot njegov asistent. Rucli in Bogino tudi nastopata skupaj na koncertih kot klavirski duo. Kot glasbenik ima velik ugled, še posebej, ker je promoviral glasbo skladateljice Elle von Schultz Adaiewsky (1846–1916). Spomladi leta 2011 je izvajal njena dela, ki jih je rekonstruiral Vladimir Mendelssohn, v predsedniški palači v Rimu kot del znanega programa koncertov Quirinale. Rucli je prav tako aktivno promoviral Finsko in finsko kulturo v Italiji, za kar so mu podelili članstvo v finskem društvu Kalevala ter priznanje finske ambasade.

Program: W. A. Mozart, G. Tartini, R. Schumann
Olga Pogorelova, violina
Vladimir Mendelssohn, viola
Francesco Mariozzi, violončelo
Andrea Rucli, klavir

Datum: 06 sep 2019, 20:00