Zasedbo Anbot je Kumar ustanovil leta 2012 in v njej igra tudi harmoniko. V skupini so zbrani najrazličnejši glasbeniki različnih glasbenih znanj in predvsem pestrih profesionalnih poslanstev, ki z veliko predanostjo soustvarjajo za današnji čas redko slišano kombinacijo glasbe.  

V repertoarju ansambla Anbot najdemo pesmi balkanskih narodov (Makedonija, Bolgarija, Romunija), prisluhnemo lahko kar nekaj klezmerjem, to je glasbi, ki izhaja iz židovske tradicije in jo najdemo v deželah vzhodne Evrope. Slišati je mogoče tudi italijanske filmske teme (Fellini – Amarcord), irske in francoske ljudske motive, stare latino hite in mnoge druge pesmi, ki s svojimi melodičnimi impulzi budijo nostalgijo in slikajo pokrajino časa, v katerem je živa glasba ljudi še povezovala s toplino svoje izraznosti. 

Ansambel ni prav posebno uglašen, kar mu daje svojstveno noto in pristen prizvok, ki pri publiki vedno naleti na lep odziv. V ansamblu Anbot (beseda izhaja iz istrske besede nekoč ali enkrat) igrajo harmonika, violina, flavta, klarinet, kitara, bas, tamburica in kahon, čelo, orglice.

Dogodek je brezplačen.

Datum: 27 jul 2024, 21:30